Close
Skip to content

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η ιστορία της εταιρίας μας ξεκινάει το 1960, όταν ο Χρήστος Βέλλιος κάνει τα πρώτα του βήματα στη χρυσοχοΐα, ξεκινώντας μια επιτυχημένη πορεία σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο. Μέσα σε μόλις εννέα χρόνια, το 1969, και χάρη στην επαγγελματική του επιτυχία και αφοσίωση ιδρύει το πρώτο του κατάστημα στη Λαμία, έχοντας ως συνέταιρο τον ανιψιό του. Η διεύθυνση του καταστήματος δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης, η Ροζάκη Αγγελή 6. Το 1985 άνοιξε στη Λαμία και το δεύτερο κατάστημα, στην Πλατεία Πάρκου 17. Η προσήλωση στην ποιότητα, την δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα των κοσμημάτων μας, ήταν και παραμένουν οι κεντρικοί άξονες του οράματός μας.

Μετά από 35 χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο της χρυσοχοΐας, αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρίας ο γιος του, Αθανάσιος Βέλλιος, διαχωρίζοντας το εταιρικό σχήμα και διατηρώντας το κεντρικό κατάστημα της αρχικής εταιρίας αποκλειστικά υπό τη διεύθυνσή του.

Η εξωστρέφεια της εταιρίας έγινε αισθητή το 2013 με την ίδρυση ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας κοσμήματα και ρολόγια υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το 2015, το κατάστημα μετακομίζει σε νέο, σύγχρονο χώρο στη γωνία Ροζάκη Αγγελή 20 και Καλύβα Μπακογιάννη για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του κοσμηματοπωλείου ενώ συγχρόνως αναβαθμίζεται με την δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου χρυσοχοΐας με στόχο την σχεδίαση και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Το 2018, αναβαθμίστηκε με τη σειρά του το ηλεκτρονικό κατάστημα για την επέκταση των εργασιών και εκτός συνόρων, ώστε η εταιρία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και του κοινού της.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ

Άρχισα να μαθαίνω την τέχνη της ωρολογοποιίας σε ηλικία μόλις 9 χρόνων.

Η φυσική μετεξέλιξη ήταν η τέχνη της χρυσοχοΐας στην οποία μυήθηκα σε ηλικία 13 χρόνων.

Το 1990, σε ηλικία 15 χρόνων σπούδασα στη σχολή χρυσοχοΐας ΑΛΚΗ στη Θεσσαλονίκη και διακρίθηκα ως ο πιο νέος δημιουργός που πήρε μέρος σε πανελλαδικό διαγωνισμό κοσμήματος.

Το 1992, ως πτυχιούχος χρυσοχόος πλέον, άρχισα να δουλεύω στο εργαστήριο «Χρυσομορφές», ένα από τα κορυφαία εργαστήρια στην Ελλάδα, με εξαγωγική δραστηριότητα.

Μέντοράς μου υπήρξε ο Πέτρος Σαμολαδάς, ο οποίος με μύησε στην τέχνη του κοσμήματος και με δίδαξε τρόπους δημιουργικής έκφρασης και υλικής αποτύπωσης των εσωτερικών μου αναζητήσεων.

Το 1997, οργανώνω το εργαστήριο της εταιρίας του πατέρα μου, Χρήστου Βέλλιου, σύμφωνα με τα πρότυπα των σύγχρονων εργαστηρίων στα οποία εκπαιδεύτηκα αλλά και με οδηγό το προσωπικό μου όραμα.

Το 2004, αναλαμβάνω εξολοκλήρου την οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2013 ιδρύεται το ηλεκτρονικό μας κατάστημα επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε εθνικό επίπεδο.

Το 2015, μεταστεγαζόμαστε σε νέο, σύγχρονο χώρο, στη γωνία Ροζάκη Αγγελή 20 και Καλύβα Μπακογιάννη. Πλέον, η επιχείρηση είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών της, αλλά και να τους προσφέρει πρόσβαση σε ανεξάντλητη γκάμα επώνυμων προϊόντων. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε εξατομικευμένα κοσμήματα στο χώρο του σύγχρονου εργαστηρίου μας.

Το 2018, ανανεώνουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα, ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις και ανάγκες της αγοράς και ετοιμαζόμαστε για την δραστηριοποίησή μας σε διεθνές επίπεδο.